Choose a country or region to display content specific to your geographic position

Continue

Gt-r срещу Gt-r : Дрифтърът Rick Van Goethem се среща с #MotulGTR

02.08.2018

С #MotulGTR на разположение, какво е по-добро от това да намерим друг партньор на Motul с Nissan GT-R? Така се озовахме в провинциалното градче Хулст, Холандия, за да се срещнем с дрифтъра Rick Van Goethem в неговата работилница.

Gt-r срещу Gt-r : Дрифтърът Rick Van Goethem се среща с #MotulGTR

Rick Van Goethem има малка работилница, в която поправя и обслужва автомобили. В нея клиентите му могат да се полюбуват на колекцията му от модели Nissan GT-R: неговия R33 за дрифт и редица други R33, които той исползва за резервни части. Тренираното око също ще намери изключително редкия Nissan R34 GT-T, предшественика на известния R34 GT-R.

Моделът R33 GT-R, който седи отпред е автомобилът за дрифт на Rick, който току що се върна от Норвегия, където той посети фестивала Gatbill, огромен фестивал за дрифт в Норвегия, който привлича най-добрите водачи от цял свят.Моделът R33 на Rick не е кой да е GT-R. Напълно подготвен за състезание, той има само няколко части от първоначалния автомобил. Също като споменатия по-рано модел R34, този автомобил за дрифт е вариация на GT-R, тъй като трябва да е със задно задвижване, но е актуализиран с нова рамка. Под капака на колата има 2.7l in-line-six двигател (поддържан с Motul 300V) с голям турбокомпресор, който генерира 600 к.с. за задното задвижване посредством ръчна скоростна кутия с пет скорости. Съчетан със специални настройки на окачването и полугланцирани гуми, той е идеален за дрифт.

Gt-r срещу Gt-r : Дрифтърът Rick Van Goethem се среща с #MotulGTR

Този автомобил е в ярък контраст с нашия #MotulGTR, модела на 2018-таNissan R35 GT-R track edition, който е специално проектиран, за да прави обиколки на пистата възможно най-бързо, без да прави дрифт. Двигателят (също поддържан с масло Motul от самата фабрика) на #MotulGTR e 3.8l V6 с два турбокомпресора, създаващи 570 к.с. и 637 к.с. на пътя. Чрез шестстепенната скоростна кутия с двоен съединител, мощността се доставя на четирите колела, а не само на задните, което води до по-малко отклонение от пътя на пистата, в сравнение с модела на Rick.

За да отпразнуваме тези автомобили, решихме да помолим Rick да дрифтира нашия #MotulGTR.

Gt-r срещу Gt-r : Дрифтърът Rick Van Goethem се среща с #MotulGTR

#MotulGTR R35 Track edition

 

Двигател: 3.8l VR38 Twinturbo V6

Скоростна кутия: Six speed dual clutch

Мощност: 570 BHP

Въртящ момент: 637 BHP

Задвижване: всички колела

0-100kp/h: 2.8sec

Максимална скорост: 315km/h

Гуми: Dunlop SP Sport Maxx

 

#DriftGTR R33 Drift edition

 

Двигател: RB25DET with RB26 crank/rods/pistons

Скоростна кутия: 5 speed Nissan upgraded input shaft and close ratio kit

Мощност: 600 к.с.

Въртящ момент: 640 к.с.

Задвижване: задно

0-100kp/h: Не е измерена

Максимална скорост: Не е измерена

 

 

Gt-r срещу Gt-r : Дрифтърът Rick Van Goethem се среща с #MotulGTR

Снимки : @Frederik Herregods