Choisir un pays ou une région pour afficher le contenu spécifique à votre position géographique

Continuer

Sylvain Bidart kampioen, maar spanning tot de laatste ronde

05.12.2012

Tijdens het laatste weekend van november won Sylvain Bidart, die rijdtvoor het team Luc 1 Motorsport en technisch wordt ondersteund door Motul, de finale van het Franse Supermoto kampioenschap. Door deze prestatie in Saint-Denis-de-la-Reunion werd de rijder gekroond tot kampioen van Frankrijk in deze discipline. Toch was de finale van de Prestige Championship was niet bepaald rustig ... Doordat Sylvian beschikte over slechts één motorfiets wist hij dat hij geen fouten moest maken om zijn 25 punten voorsprong in het voorlopige klassement behouden.

Winnaar van de “timed trails” en van de Superpole won Sylvain vervolgens ook de eerste finale in een nog milde hemel. In de tweede race werd hij in de eerste bocht geduwd en leed een off, maar hij kwam sterk terug, herwon de leiding en mede door zijn talent won hij de finale. Maar hij was nog steeds niet zeker van de titel en moest absoluut de laatste ronde afmaken. Onder hevige regen passeerde hij de finish in 3e positie: eindelijk was hij Kampioen van Frankrijk, een grote opluchting voor het hele team!

Ter gelegenheid van deze gebeurtenis had de lokale Motul importeur, CFAO Automotive, een stand opgezet, die veel aandacht genoot van het krioelende publiek. De importeur heeft ook verscheidene lokale rijders steun verleend, waaronder Pascal Dorseuil en Olivier Begue.

Foto’s: Bruno Lopes